Litt om oss og hvordan vi dyrker

Bergmo Gård DA ble opprettet 1. januar 2018. Siden oppstarten har vi lært masse underveis og har både utviklet og opprettet metoder for hvordan vi mener det er best å ivareta både naturen og dyrke egne grønnsaker på en mest mulig naturlig og bærekraftig måte.


Hovedhuset er bygget i 1944m men selve gården er opprinnelig fra 1970-tallet og ble drevet i kort tid med fjøs og dyr og litt mark ved siden av. Etter de overtok gården har hagen blitt til et nydelig skue i fantastiske omgivelser. Den ligger på Tverlandet og Godøynes omtrent 2,5 mil utenfor Bodø sentrum.


Katrin og Lars ønsker at flere skal få muligheten til å lære seg å dyrke grønnsaker slik de gjør det og arrangere ulike dyrkningskurs i løpet av året.

Bergmo Gård drives av ekteparet Katrin Aakre (37) og Lars Georgsen (51) som begge er lidenskapelig opptatt av å dyrke grønnsaker på naturens premisser. 

5 grunner til å velge gravefri dyrking


En av de største fordelene med gravefri dyrking, er langt mindre ugress! Mange slutter å grave ene og alene på grunn av dette. Hva med deg, er du lei av å luke?


Hva er den viktigste ressursen du har i dyrkingen? JORD selvsagt! Vil du det beste for jorden din, bør du altså bearbeide den minst mulig! Med gravefri dyrking får du en levende, løs og næringsrik jord. Uten alt det harde arbeidet…

Været har blitt mer og mer uforutsigbart, det er blitt lengre perioder med tørke eller hardt regn, noe som krever at økosystemet i bedet ditt eller hagen din er robust og takler disse endringene.
Med en gravefri metode, vil du erfare at plantene dine blir mer motstandsdyktige, også i ekstremt vær.
Dette er fordi de får hjelp av den levende jorden, og sparer deg for mye arbeid med vanning under tørke, og gjør samtidig at jorden din ikke vaskes vekk i hardt regn.


Komplekst og gravefritt økosystem.

I et komplekst og levende gravefritt økosystem blir grønnsakene mer tettpakket med næringsstoffer, enn i sprøytet og pløyd utarmet jord.
Du får mikronæringsstoffer og antioksidanter av planter dyrket med naturvennlige metoder.
Jordhelse er menneskehelse.
Vi er alle ett, og med gravefri dyrking styrkes økosystemet lokalt, og biodiversiteten øker. Naturen blir mer motstandsdyktig og samtidig fanger dette systemet mer og mer karbon fra luften, og lagrer det trygt i jorden!

Bedre miljø for både mikroliv, planter, dyr og mennesker.